Traktor granat w rękę i jazda do sejmu jak jesteś taki odważny a potem jeszcze jeden na kongres biskupów bo tam jest to samo !!! Ale niestety rzeczywistość jest taka że każdy jest mocny w domowym zaciszu przed klawiaturą kompa ,czy myślisz że jak wejdzie "nowa" ekipa rządząca co co będzie ? to samo będzie ! Podam przykład z własnej gminy ,przez kilkanaście lat mieliśmy tego samego naczelnika a potem wójta gminy niestety zawiązała się opozycja aby starego przegonić .Po plugawej kampanii stary przegrał z nowym chłopakiem (30lat) no i zaczęły się czystki w gminie wywalano starych dobrych pracowników bo trzeba było obsadzić stanowiska ludźmi co pomagali w kampanii wyborczej oraz ich rodzinami ,ale jak to bywa stołków zbrakło dla wszystkich więc już mamy "nową opozycję" która w kolejnych wyborach próbowała pogonić nowego i wsadzić człowieka który de facto był związany z wspominanym pierwszym wójtem .Nie udało się młody wójt rządzi drugą kadencję ale nowa stara opozycja nie śpi i cały czas szuka haków i sposobów aby podłożyć świnię .Jaki morał z tego dla mnie, żaden kupuję hektary ,rozwijam produkcję dbam o dzieci bo one są najważniejsze dla mnie a kto rządzi gminą ,powiatem,krajem jest dla mnie sprawą drugorzędną gdyż to Ja sam jestem kowalem swojego losu ,a władza jakaś musi być aby nie było anarchii !!!