Odp: Dyskusje czasowe.
nie bardzo łapię pytanie .za sługę nigdy nie robiłem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 47 48 49 50 51 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie bardzo łapię pytanie .za sługę nigdy nie robiłem.
Wybrany rząd odzwierciedla jakie mamy społeczeństwo .. . WY tu się kłócicie K...a o co ? To było i nie wróci (chociaż wszystko możliwe ) A tu nam się grunt z pod nóg usuwa . Polacy tylko w ciężkich chwilach się jednoczą ... A tak chyba z braku zajęcia tłuką się między sobą !!
Co doskonale pokazuje ten wątek ! Tu wrogiem jest brak jedności a raczej brak zrozumienia .
Co doskonale widać . Jeden pluje a drugi mówi że deszcz pada . Dopiero jak poczuje że jemu nie dobrze to z wielkim oburzeniem mówi że trzeba coś z tym zrobić bo i jemu dobrano się do tyłka a tak to ma wszystko w d...e .
A tak nawiasem ,dziś w kościele tak nawet ja czasem tam bywam była mowa że ludzie nie chodzą do kościoła bo tylko 30% , że robią zakupy w niedzielę i inne prace nie konieczne wykonują .
A taki jeden pan przykładny katolik co niedziela w "domu boga " Pyta się pracownicy mojej siostry czy była w kościele bo takie ładne kazanie było . No K...a kiedy ?! Jak w niedzielę pracuje w jego sklepie ?! Do 14 .00 . Bo niedziela pracująca podobno . (sklep z ubraniami ) Parodia jakaś :crez: . I tak mogę wymieniać ... Tak więc panowie zacznijcie od siebie ... "bo kto jest bez winy niech" ... .
widzę że nikt nie zobaczyl tych programów to linki wstawiłem
http://www.tvp.pl/vod/audycje/historia/ … eta/293561
http://www.tvp.pl/vod/audycje/historia/ … sie/312001
to dwa najciekawsze odcinki zobaczcie i skomentujcie
Zacznę inaczej - chodziłem do szkoły za komuny i pamiętam kolegę który bał się zastrzyku - wyciągali go z pod ławki - później był - ministrantem a potem w Milicji , jak jechałem na spotkanie klasowe na środku szosy znalazłem nie przytomnego gościa - po fakcie pytam kolegę - a on - wiesz Andrzej - najważniejsze to dbać o siebie ... jedyne czego żałuje to tego wiersza Broniewskiego - "Bagnet na broń "
Tomasz Lis na żywo może się schować
Ja uważam że Sarast nie jest niczyim sługa tylko prawym obywatelem tego kraju ma takie poglądy i ma do tego prawo Nie mogę zrozumiec jak można tak po chamsku atakowć ludzi o poglądach prawicowych przecież SOLIDARNOŚC to nie tylko ONI u wladzy ale także MY zwykli ludzie Co komuna w polsce zrobiłą - wszyscy wiedzą żę krew na rękach ma to dzisjaj wszstkie stacje przypominają Krzychu a za co ty byś mnie i Sarasta zlinczowal na swojej wsi ? Chyba żeś rozum postradal w swojej nienawiści do SOLIDARNOŚCI Nieraz na strajkach byli z nami rolnicy związani z komuną nikt im tego wymawial walczyli wspólnie z nami o nasza chlopską sprawę bo wspolna racja bytu naszego rolnictwa nas łączyla a nie dzieliła ps ja też byłem w armii - niestety z przymusu nie uznawalem wierności wobec bolszewików i ZSRR!!!!
ja bym nie zlinczował taki nie jestem ale znam takich ludzi co na słowo solidarność się wściekają i to nie na żarty, gdybyś przeszedł po mojej i okolicznych wioskach to byś o solidarności się tyle nasłuchał przekleństw obelg i złorzeczeń że by ci uszy zwiędły.
co do tej solidarności to co niektórzy faktycznie dążyli do tego żeby naszych wschodnich sąsiadów się pozbyć ale teraz najwięcej i najgłośniej jest o tych co wtedy stali daleko daleko z tyłu a teraz przypisują sobie wszystko że przepędzili ruskich... wszyscy wiemy o kogo chodzi
O coś nowego po 23 latach 3 RP za poglądy trzeba by było wracać do podziemia ha ha.śnię chyba.czekiści w natarciu.dobrze że to tylko forum. dam sobie spokój .szkoda czasu.już to przerabiałem.
widzę że nikt nie zobaczyl tych programów to linki wstawiłem ...
Obejrzałem i coś w tym jest ...
w sumie dziwna rozmowa
No dobra zobaczmy te linki od @Pajej a tak dla uspokojenia atmosfery - jak po chińsku mówi się na złodzieja - ciąg ciąg - portfel mój :box:
Przyjeżdża Kohl do Warszawy.
Wałęsa oprowadza go po Warszawie i pokazuje zabytki.
Kohl powtarza tylko:
- Ja gut, Ja gut.
Na to Wałęsa mówi do Mietka:
- Czego on tak chce tych jagód? Skocz i mu przynieś.
Mietek po chwili wraca.
Daje Kohlowi jagody, które ten zjada i mówi:
- Danke.
Na to Wałęsa:
- Ooooo, co to to nie! Danki Ci nie dam.
No i jest normalnie :smiley:
A na to wszystko Ś.p. Andrzej powiedziałby: "Balcerowicz musi odejść" to hasło dobre na wszystko haha
sarast tu nie ma czekistów tu same politruki Cenię was wszystkich, chciałbym znać inne spojrzenia.
jedno wiem, jak się nie spotkamy i nie będzie o S i przeszłości możliwości porozmawiania choćby dla wiedzy to klawiaturę rozwalę a że jeszcze do tego nie wiedzę emocji to już zupełna niemoc.
Dla rozładowania atmosfery może by zrobić jakąś ustawkę w lesie A potem po kielichu i się pogodzić
biuro kracja to jest morderca wszystkich chęci do działania pasożyt i zjadacz ewentualnych nadwyżek produkcji kture oczywiście nie moga istnieć bo podatek i jak byś sie nie odwrucił to d,,,,pa z tyłu czytam te posty i wierzcie wydaje mi się to nie chodzi oto ,kto za kim kto dla kogo kto z kim lub komu czemu, myśle ze wszyscy na tym samy wózku jedziemy a to co było to było .tylko diabli nas biorą jak patrzymy jak nasza robota idzie psu na budę i tylko przed wyborami sie im o nas przypomina .będe miał chwile czasu lób moze albo ktos zapyta napisze wam jak własnie biuro kraci i uleprzacze doprowadzili niezle prosperującą firme do znisty. albo i po co przecierz taki ch przypadków ,szkoda by wyliczać tyle że akurat ten konkretny przypadek znam od potrzewki mówie wam szkoda gadać, nie potrzeba ani ruskich ani niemców ani komóchów ani nawet solidarnosciowców wystarczy paru młodych''inrzynieruf'' którzy chca sie podłączyć pod gotówke mających dobre gadane letko naiwny prezes chcacy być noweczesny i pozamiatane
Jak wytłumaczyć że za komuny oddawaleś zboże, dostałeś pełnoporcjówkę i jeszcze na tym zarobiłeś?
a jak sprzedałeś świnię to dostałeś przydział na lepszy węgiel
Strony Poprzednia 1 … 47 48 49 50 51 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo