961 Ostatnio edytowany przez sarast (2012-12-16 18:20:17)

Odp: Dyskusje czasowe.

nie bardzo łapię pytanie  .za sługę nigdy nie robiłem.

Leszek   dla kolegów'

962

Wybrany rząd odzwierciedla jakie  mamy   społeczeństwo .. . WY tu się kłócicie K...a o co ? To było i nie wróci (chociaż wszystko możliwe smile )   A tu   nam się grunt z pod nóg usuwa . Polacy tylko w ciężkich chwilach się jednoczą ... A tak  chyba z braku zajęcia tłuką się między sobą !!
Co  doskonale  pokazuje ten  wątek  !  Tu wrogiem  jest brak jedności  a raczej  brak  zrozumienia  .
Co  doskonale widać  . Jeden  pluje a drugi mówi że deszcz pada . Dopiero  jak poczuje że jemu nie dobrze  to z wielkim oburzeniem  mówi że trzeba coś z tym zrobić bo i jemu  dobrano się  do tyłka a tak  to ma wszystko w d...e  .
A tak nawiasem ,dziś w  kościele tak  nawet  ja czasem tam  bywam smile  była  mowa że ludzie nie chodzą do kościoła bo tylko 30% , że robią  zakupy  w niedzielę i inne prace nie  konieczne wykonują .
A taki jeden  pan  przykładny  katolik co niedziela w "domu  boga "  Pyta się pracownicy mojej siostry czy  była w kościele bo takie ładne kazanie było . No K...a kiedy ?!  Jak w niedzielę  pracuje w jego sklepie ?! Do 14 .00  . Bo niedziela  pracująca  podobno .   (sklep z ubraniami )  Parodia jakaś   :crez: . I tak  mogę  wymieniać ...  Tak więc panowie zacznijcie od siebie ... "bo kto jest bez winy niech" ...  .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

963

widzę że nikt nie zobaczyl tych programów to linki wstawiłem
http://www.tvp.pl/vod/audycje/historia/ … eta/293561
http://www.tvp.pl/vod/audycje/historia/ … sie/312001
to dwa najciekawsze odcinki zobaczcie i skomentujcie

Rolnik z powołania:-)

964

Zacznę inaczej - chodziłem do szkoły za komuny i pamiętam kolegę który bał się zastrzyku - wyciągali  go z pod ławki  - później był - ministrantem  a potem w Milicji , jak jechałem na spotkanie klasowe na środku szosy znalazłem nie przytomnego gościa - po fakcie pytam kolegę - a on - wiesz Andrzej - najważniejsze to dbać o siebie ... jedyne czego żałuje to tego wiersza Broniewskiego - "Bagnet na broń "

965

Tomasz Lis na żywo może się schować smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

966

Ja uważam że Sarast nie jest niczyim  sługa  tylko  prawym obywatelem tego kraju  ma takie poglądy i ma do tego prawo Nie mogę zrozumiec jak można tak po  chamsku  atakowć  ludzi o poglądach prawicowych  przecież SOLIDARNOŚC to nie tylko ONI u wladzy ale także  MY   zwykli ludzie  Co komuna w polsce zrobiłą   - wszyscy wiedzą  żę krew na rękach ma to dzisjaj wszstkie stacje  przypominają  Krzychu a za co ty byś mnie i Sarasta  zlinczowal na swojej wsi  ? Chyba żeś rozum postradal w swojej  nienawiści do SOLIDARNOŚCI  Nieraz na strajkach  byli z nami  rolnicy  związani z komuną  nikt im tego  wymawial  walczyli wspólnie  z nami  o  nasza  chlopską  sprawę    bo wspolna  racja bytu  naszego rolnictwa  nas  łączyla  a  nie dzieliła    ps  ja też byłem w armii  - niestety  z przymusu    nie  uznawalem  wierności  wobec  bolszewików i ZSRR!!!!

967

ja bym nie zlinczował taki nie jestem ale znam takich ludzi co na słowo solidarność się wściekają i to nie na żarty, gdybyś przeszedł po mojej i okolicznych wioskach to  byś o solidarności się tyle nasłuchał przekleństw obelg i złorzeczeń że by ci uszy zwiędły.

968

co do tej solidarności to co niektórzy faktycznie dążyli do tego żeby naszych wschodnich sąsiadów się pozbyć ale teraz najwięcej i najgłośniej jest o tych co wtedy stali daleko daleko z tyłu a teraz przypisują sobie wszystko że przepędzili ruskich... wszyscy wiemy o kogo chodzi

E 516 na części
Telefon 695 076 269

969 Ostatnio edytowany przez sarast (2012-12-16 23:04:32)

O coś nowego po 23 latach 3 RP  za poglądy  trzeba  by było wracać do podziemia  ha ha.śnię chyba.czekiści w natarciu.dobrze że to tylko  forum.  dam sobie  spokój .szkoda czasu.już to przerabiałem.

Leszek   dla kolegów'

970 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-12-16 20:52:33)

Pajej napisał/a:

widzę że nikt nie zobaczyl tych programów to linki wstawiłem ...

Obejrzałem i coś w tym jest ...

971

w sumie dziwna rozmowa

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

972 Ostatnio edytowany przez andrzej612b (2012-12-16 21:27:13)

No dobra zobaczmy te linki od @Pajej a tak dla uspokojenia atmosfery -  jak po chińsku mówi się na  złodzieja - ciąg ciąg - portfel mój :box:

973

Przyjeżdża Kohl do Warszawy.
Wałęsa oprowadza go po Warszawie i pokazuje zabytki.
Kohl powtarza tylko:
- Ja gut, Ja gut.
Na to Wałęsa mówi do Mietka:
- Czego on tak chce tych jagód? Skocz i mu przynieś.
Mietek po chwili wraca.
Daje Kohlowi jagody, które ten zjada i mówi:
- Danke.
Na to Wałęsa:
- Ooooo, co to to nie! Danki Ci nie dam.

974

No i jest normalnie :smiley:

975

A na to wszystko Ś.p. Andrzej powiedziałby: "Balcerowicz musi odejść" smile to hasło dobre na wszystko haha

E 516 na części
Telefon 695 076 269

976

sarast tu nie ma czekistów tu same politruki wink Cenię was wszystkich, chciałbym znać inne spojrzenia.
jedno wiem, jak się nie spotkamy i nie będzie o S i przeszłości możliwości porozmawiania choćby dla wiedzy to klawiaturę rozwalę a że jeszcze do tego nie wiedzę emocji to już zupełna niemoc.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

977

Dla rozładowania atmosfery może by    zrobić jakąś   ustawkę w  lesie wink  A potem po kielichu i się pogodzić  wink

978

biuro kracja to jest morderca wszystkich chęci do działania pasożyt i zjadacz ewentualnych nadwyżek produkcji kture oczywiście nie moga istnieć bo podatek i jak byś sie nie odwrucił to d,,,,pa z tyłu czytam te posty i wierzcie  wydaje mi się to nie chodzi oto ,kto za kim kto dla kogo kto z kim lub komu czemu, myśle ze wszyscy na tym samy wózku jedziemy a to co było to było .tylko diabli nas biorą jak patrzymy jak nasza robota idzie psu na budę i tylko przed wyborami sie im o nas przypomina .będe miał chwile czasu lób moze albo ktos zapyta napisze wam jak własnie biuro kraci  i uleprzacze doprowadzili niezle prosperującą firme do znisty. albo i po co przecierz taki ch przypadków ,szkoda by wyliczać tyle że akurat ten konkretny przypadek znam od potrzewki mówie wam szkoda gadać, nie potrzeba ani ruskich ani niemców  ani komóchów ani nawet solidarnosciowców  wystarczy paru młodych''inrzynieruf''   którzy chca sie podłączyć pod gotówke  mających dobre gadane  letko naiwny prezes chcacy być noweczesny i pozamiatane

Jak wytłumaczyć że za komuny oddawaleś zboże, dostałeś pełnoporcjówkę i jeszcze na tym zarobiłeś?

980

a jak sprzedałeś świnię to dostałeś przydział na lepszy węgiel big_smile