Temat: MDW 525 świeży zakup
jeszcze nie wyprobowny w polu przezemnie. Jaka macie opinie na temat tych maszyn
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » MDW 525 świeży zakup
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeszcze nie wyprobowny w polu przezemnie. Jaka macie opinie na temat tych maszyn
Wstaw jakieś foto kombajnu. To jest zwykły czy wersja H z hydrostatem?
na zweyklej skrzyni z perkinsem, hydrostaty ciezko dostepne
kuzyn dość dobrze się zna na 525 bo sporo ich nahandlował, miał u siebie 525H w okrągłej kabinie, ten kombajn mu szedł jak burza. Mi polecał że jak chciał kupić to najlepiej na hydrostacie, szczególnie polecane przy zbiorze kukurydzy bo jest cięższa w zbiorniku i jak miał bez hydrostatu to 2 razy mu wariator się rozleciał ale poza tym to ok oby dobrze Ci się spisywał
z tymi wariatoramij est tak ja 514. trzeba delikatnie obchodzic sie z przyspieszaczem. ale jesli zlapie gdzies luz to tez lubi walnac. ale wiem ze z sieczkarni fortschritt jest to samo zalozylismy u kuzyna w 514 wlasnie taki i idzie jak burza a predzej trzy sezony sie meczyl.
w sumie kukurydzy nie bede kosic nim, sieje troche na kiszonke na biogaz dla szkopow. ale hydrostat rzeczywiscie to wygoda, . a po ile kuzyn handlowal te maszyny
jednego zawiózł do czech na wymianę za Zetora tego coma silnik 6 cylindrów Lamborghini, drugiego za 80, (oba były jeszcze w kanciatych kabinach) a tego co miał dla siebie to podobno do niemiec sprzedał. Tanio ich nie miał ale na prawdę w dobrym stanie maszyny. Rok temu kupił do siebie 527 z padniętym silnikiem i ogólnie wstanie nie najlepszym ale zrobił go na cacy i tak też chodził mu, ale po części to wszystko do niemiec jeździł bo mówił że jakość nie do porównania tym bardziej że często na zachód śmiga
Laszek jak będę szukał 525 to muszę się zgłosić do Twojego kuzyna. Jakąś perełkę ładną mi może znajdzie a z Tobą przy okazji flaszkę walnę
nie ma sprawy a co 524 już się znudził?
Wariator na skrzynie to sie zgodze ale ten na wale poprzecznym to już nie koniecznie taki jak w sieczkarni....
nie ale przyda się i coś większego i z hydro no i bym już chciał tą półokrągłą kabinę
Do hydrauliki nie nalej aby za gęstego oleju... taki jak w książce zalewaj. Ja miałem niespodziankę bo mi uszczelniacze na przyspieszaczu wywaliło
to często sie zdaża w 524trzeba naciąć wieksze żleby i dać mocniejsze zabespieczenia w mocowaniu do tulejek
to sa dosyc chodliwe maszyny, ja swojego wazielem na pniu to jest wieczorem gosciu przytargal dwa zniemiec a po poludniu stal jeden u mnie na podworku. drugi postal tydzien bo mial wode w oleju ale tez poszedl za 65 tysiakow.
a za swojego ile dałeś jeśli tonie tajemnica?
dokladnie to 79
ale mam chlodnice do regeneracji po sie poci w dwoch miejscach, ale na kolach przyjechale nikm 50 kilometrow
no i maszyna z niemiec nowa mlocarnia pasy oruginal, wszystkie czojniki sprawne, klima dzialajaca a te z czech to smietniki.
yokoslaw edytuj posty a nie pisz jeden pod drugim bo to się źle czyta.
ok.sorki
Ładny . Jakieś foty wstaw
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » MDW 525 świeży zakup
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo