Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
Mam Lechu w Belarusie do obsługi tura 4 sekcję piekna sprawa + 4 szybkozłączki z tyłu był już tak montowany fabrycznie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam Lechu w Belarusie do obsługi tura 4 sekcję piekna sprawa + 4 szybkozłączki z tyłu był już tak montowany fabrycznie
Pietia to masz takie coś?
http://www.ziand.com/gallery/displayima … &pos=7
i obsługujesz tym tura i jednocześnie 4 szybkozłącza z tyłu? Dobrze rozumiem?
I wtedy koło kierownicy jest tylko jedna dźwignia od hydrauliki? Rozdzielacz jest ten sam tyle że połączony jest z tym dżojstikiem na linki? Chciałbym coś takiego założyć w swoim żeby było poręczniejsze sterowanie hydrauliką bo sięganie do przodu pod szybę tonie robota, szczególnie jak się sieje i trza przełączać znaczniki albo podnosić koło przy pługu
Lechu podobny jak na zdjęciu z tą różnicą, że mój ma na górze przycisk też do sterowania jedną funkcją wszystko jest podpięte pod rozdzielacz pod kierownicą z wajch z boku kierownicy pozostała tylko od ręcznego gazu jak będę miał czas to we wtorek zrobię parę fotek i przesilę Ci na skrzynkę tym dżojstikiem steruje się u mnie 4 sekcje na turze i 4 szybkozłącza z tyłu taki mały paten od angoli. Tak już miał nić nie ruszałem w hydraulice poza pompami do wymiany to wszystko śmiga kilka lat
Lechu zrobiłem zdajecie samego dzojstkika rozdzielacz raczej jest inny nie wiele widać zasłania obudowa kierownicy, ale zaczyna mi się moczyć wąż na okuci i będzie do wymiany na jak porozbieram, aby się do niego dostać to zrobię zdjęcia, ale to po niedzieli z racji zimna nie mam ochoty na grzebanie
tak z ciekawości po jakim czasie pracy wasz ruski łapie tmp paracy ? mój w tej chwili po 3 dniach a w lato po 3 godzinach ... termostat nowy czujnik sprawny
wojtas a jak wygląda u ciebie obudowa termostatu, bo może ma takie ubytki że nawet na zamkniętym ma duży obieg
A roleta na chłodnicy
rolety nie posiadam ... a obudowa ok była ... ktoś zakładał nową ... chyba też się zastanawiał co jest na rzeczy
Ja mam też roletę i grzeje super, troszkę pochodzi i już grzeje
PAnowie i już się nie grzeje ,... pojechał właśnie na UKRAINE cena jedynie 31tys .... więc szukam ciągnika do 35tys dziś byłem tego w postolicach oglądać ... tylko turbo GARETA trochę dziwne
http://moto.allegro.pl/ciagnik-mtz-82-t … 78534.html
Znajomy miał takiego tylko bez turba, wersja eksportowa, chodził mu super są bardziej dopracowane, siłownik podnośnika mają podobny do pronarowskiego bez awaryjny.
ja miałem takowego ino 572 niby 79koników ... ale tego co pokazałem coś mi się turbina nie podoba chyga dokładana była
A czego zmieniasz?
Wojtas widzę że zostajesz wierny MTZą
A czego zmieniasz?
mysle ze wojtas ma zasade "tanio kupic drogo sprzedac" a jak sie dobry klient trafił to kozystac z tego.
Wojtek dobrze mysle???
panowie sentymenty do maszyn w buty .. handlarzem nie jeste ale jak się trafia dobry kupiec to sprzedaje ... mti w drodze został odczepiony od przyczepy załadowany na naczepe i pojechał ... nie ma się co przywiązywać ... a przy okazji jak pare groszy zostanie w kieszeni to nic złego ....
musze coś kupić w gre wchodzi case lub mti jak się deutz trafi to też nie pogardze
Wojtas okolice Gostynia był case 955 za 30 ostatnia widziałem na autogiełdzie
O tym mówiłem
http://www.autogielda.pl/sprzedam_ciagn … 3H93T.html
a możę takie coś
jutro jade na bolesławiec .. myśle ze jak czymś nie przyjade to będę w kraju szukał .. jest pare sztuk koło gostynia i w tych okolicach więc warto było by się wybrac
Gostyń to moje sąsiedztwo.Ale handlarz z pod Śremu przyprowadził kuzynowi Case 945 za 20tyś[tapicerka,lakier,blachy,lampy i inne duperele do poprawek] ale mechanicznie sprawny że jestem pod wrażeniem możliwości tego prostego traktorka.
Po zakupie nowej pompy wraz z nowym rozdzielaczem hydraulika w moim mtz byla super do dzis . Dzis totalny zanik a stalo sie za sprawa remontu przyczepy troche popodnosil na wywrocie i pewnym momencie od razu nic ani wyjscia hydrauliczne ani podnosnik co jest grane myslalem ze pompa siadla lecz wmontowalem stara i tez to samo regulawalem troche przy rozdzielaczu tym zaworem zeby wytworzyc wieksze cisnienie -tez nic. Pompa toczy olej bo widac w zbiornika jego powrot lecz nie nic nie reaguje podnosnik oraz wywrot, mam jeszcze tzw (REGULATOR SILOWY) tez ruszalem troche tymi przegubami od bocznej wajchy zeby te luzy zlikwidowac -nie pomoglo
Rece opadaja caly dzien i nic zadnej poprawy co moze byc?
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo