561

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Mam Lechu w Belarusie do obsługi tura 4 sekcję piekna sprawa + 4 szybkozłączki z tyłu był już tak montowany fabrycznie

562

Pietia to masz takie coś?
http://www.ziand.com/gallery/displayima … &pos=7
i obsługujesz tym tura i jednocześnie 4 szybkozłącza z tyłu? Dobrze rozumiem?
I wtedy koło kierownicy jest tylko jedna dźwignia od hydrauliki? Rozdzielacz jest ten sam tyle że połączony jest z tym dżojstikiem na linki? Chciałbym coś takiego założyć w swoim żeby było poręczniejsze sterowanie hydrauliką bo sięganie do przodu pod szybę tonie robota, szczególnie jak się sieje i trza przełączać znaczniki albo podnosić koło przy pługu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

563

Lechu podobny jak na zdjęciu z tą różnicą, że mój ma na górze przycisk też do sterowania jedną funkcją wszystko jest podpięte pod rozdzielacz pod kierownicą z wajch z boku kierownicy pozostała tylko od ręcznego gazu jak będę miał czas to we wtorek zrobię parę fotek i przesilę Ci na skrzynkę tym dżojstikiem steruje się u mnie 4 sekcje na turze i 4 szybkozłącza z tyłu taki mały paten od angoli. Tak już miał nić nie ruszałem w hydraulice poza pompami do wymiany to wszystko śmiga kilka lat

564

Lechu zrobiłem zdajecie samego dzojstkika rozdzielacz raczej jest inny nie wiele widać zasłania obudowa kierownicy, ale zaczyna mi się moczyć wąż na okuci i będzie do wymiany na jak porozbieram, aby się do niego dostać to zrobię zdjęcia, ale to po niedzieli z racji zimna nie mam ochoty na grzebanie

565

tak  z ciekawości  po  jakim czasie pracy wasz ruski łapie tmp paracy ?   mój  w tej chwili  po 3 dniach  a w lato po 3 godzinach ...   termostat nowy  czujnik sprawny

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

566

wojtas a jak wygląda u ciebie obudowa termostatu, bo może ma takie ubytki że nawet na zamkniętym ma duży obieg

567

A roleta na chłodnicy

568

rolety nie posiadam ...   a obudowa ok  była ... ktoś  zakładał nową ...  chyba też się  zastanawiał co jest na rzeczy

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

569

Ja mam też roletę i grzeje super, troszkę pochodzi i już grzeje

E 516 na części
Telefon 695 076 269

570

PAnowie   i już się nie grzeje ,...  pojechał właśnie na UKRAINE   cena jedynie 31tys .... więc szukam ciągnika do 35tys    dziś byłem tego w postolicach  oglądać ... tylko turbo GARETA  trochę dziwne
http://moto.allegro.pl/ciagnik-mtz-82-t … 78534.html

571

Znajomy miał takiego tylko bez turba, wersja eksportowa, chodził mu super są bardziej dopracowane, siłownik podnośnika mają podobny do pronarowskiego bez awaryjny.

572

ja miałem takowego ino  572 niby 79koników ... ale tego co pokazałem coś mi się turbina nie podoba  chyga dokładana była

573

A czego zmieniasz?

574

Wojtas widzę że zostajesz wierny MTZą smile

575

Grzegorz89 napisał/a:

A czego zmieniasz?

mysle ze wojtas ma zasade "tanio kupic drogo sprzedac" a jak sie dobry klient trafił to kozystac z tego.
Wojtek dobrze mysle???

Rolnik z powołania:-)

576

panowie sentymenty do maszyn w buty ..  handlarzem nie jeste ale jak się trafia dobry kupiec to  sprzedaje ... mti  w drodze został odczepiony od przyczepy  załadowany na naczepe i pojechał ...      nie ma się co przywiązywać   ... a przy okazji jak pare groszy zostanie w kieszeni to nic złego .... 
musze coś kupić w gre wchodzi  case lub  mti  jak się deutz trafi to też nie pogardze

577 Ostatnio edytowany przez Pietia (2013-03-16 21:47:58)

Wojtas okolice Gostynia był case 955 za 30 ostatnia widziałem na autogiełdzie

O tym mówiłem

http://www.autogielda.pl/sprzedam_ciagn … 3H93T.html

a możę takie coś

http://www.autogielda.pl/sprzedam_ciagn … 4EK99.html

578

jutro jade na bolesławiec .. myśle ze jak czymś nie przyjade to   będę w  kraju szukał .. jest pare sztuk koło gostynia  i w tych okolicach więc warto było by się wybrac

579

Gostyń to moje sąsiedztwo.Ale handlarz z pod Śremu przyprowadził kuzynowi Case 945 za 20tyś[tapicerka,lakier,blachy,lampy i inne duperele do poprawek] ale mechanicznie sprawny że jestem pod wrażeniem możliwości tego prostego traktorka.

580

Po zakupie nowej pompy wraz z nowym rozdzielaczem hydraulika w moim mtz byla super do dzis . Dzis totalny zanik a stalo sie za sprawa remontu przyczepy troche popodnosil na wywrocie i pewnym momencie od razu nic ani wyjscia hydrauliczne ani podnosnik co jest grane myslalem ze pompa siadla lecz wmontowalem stara i tez to samo regulawalem troche przy rozdzielaczu tym zaworem zeby wytworzyc wieksze cisnienie -tez nic. Pompa toczy olej bo widac w zbiornika jego powrot lecz nie nic nie reaguje podnosnik oraz wywrot, mam jeszcze tzw (REGULATOR SILOWY) tez ruszalem troche tymi przegubami od bocznej wajchy zeby te luzy zlikwidowac -nie pomoglo
Rece opadaja caly dzien i nic zadnej poprawy co moze byc?